A_drevo_HU B_beton_HU

A TOPSTEP rendszer további elemei

Csigalépcsők rendhagyó megoldásai

Csigalépcsők vagy más bonyolult alakú lépcsők kialakítására 1200 mm‑es szélességig gyártjuk a lépcsőelemeket.

Szélesség: 345 mm, 500 mm, 700 mm, 1070 mm
Hosszúság: 1000 mm, 1200 mm, 2420 mm, 2750 mm, 3660 mm
HDF: 11 mm


Fénykép

Pihenő

A TOPSTEP rendszerű pihenő nagy előnye a méreteiben rejlik, melyek 2750 x 1070 mm‑ig terjednek. További lehetőséget a lépcsőelemekkel azonos mintázatú úszópadló alkalmazása jelent.

Illesztő lépcsőprofil:11 x 900 / 1200 / 2750 mm
Szélesség: 500 mm, 700 mm
Hosszúság: 1200 / 2420 / 2750 mm
HDF: 11 mm

Fénykép

Szegélyléc

Zárt lépcső esetén a fal burkolására a TOPSTEP szegélyléc vehető igénybe, amely a laminált lemezzel azonos mintázatú MDF lapból készül. A speciális PN él egyrészt a lépcső és a fal közötti átmenet esztétikai kialakítására szolgál, másrészt takarításkor védi a falat. Optimális magassága 25 cm.

Szélesség: 80 mm, 250 mm
Hosszúság: 3660 mm

Fénykép

Homloklap

A TOPSTEP lépcsőrendszerben különböző mintázatú lépcsőlap és homloklap kombinálható, a homloklapok fehér, alumínium és szürke uni mintázatban állnak rendelkezésre.

Szélesség: 400 mm (200 mm)
Hosszúság: 1200 mm, 2420 mm, 3660 mm (akár 6 db homloklap készítésére használható)
HDF: 11 mm

 

Fénykép

Lépcsővilágítás

A TOPSTEP lépcsőrendszer a lépcsővilágítás egyedülálló rendszerét kínálja. A lépcsőél alá szerelhető, kisméretű LED csík képezi, melynek elhelyezésére a kiegyenlítő alumíniumléc élében hornyot kell kialakítani marással. A világítás biztonságosabbá és áttekinthetőbbé teszi a lépcsőt a kevésbé megvilágított helyiségekben és főleg éjszaka, amikor kapcsoló érzékelő is használható. Fehér színben kínáljuk.

Műszaki adatok:

  • tápfeszültség: 24 V DC
  • fogyasztás: 1 W / 10 cm hosszú csík
  • élettartam: 50.000 óra
  • transzformátor: 25 W IP 65, a világítás tápfeszültségével üzemeltethető (mozik, színházak)
Fénykép

Élzárók és díszlécek

A lépcsőlapok tökéletesebb esztétikai megjelenése érdekében a TOPSTEP lépcsőrendszer rozsdamentes élzárókat és lépcsőélre szerelhető rozsdamentes díszléceket kínál. A korszerű technológiának köszönhetően a feldolgozásuk teljesen pontos. Az élzárókat és díszléceket pontos mérés alapján méretre vágjuk, vagy a TOPSTEP lépcsőprofilok szélességének megfelelő standard méretekben szállítjuk. Csiszolt és fényezett acél közül lehet választani. A kínálatunkban továbbá fa élzárók is találhatók, melyek mintázata azonos a TOPSTEP lépcsőelemekével.

Fénykép
Fénykép

A felső lépcsőfok illesztése

Az úszópadlóhoz való könnyű illesztést a TOPSTEP lépcsőrendszer padlóillesztő lépcsőprofilja biztosítja. A profil szélessége 100 mm, és egy előre kialakított speciális horonynak köszönhetően pontosan illeszthető a TOPSTEP laminált padlóhoz.

Fénykép

Élzáró csík

A lépcső hosszú élettartama érdekében minden nyitott élt védeni kell a nedvesség behatolása ellen, és egyben kívánatos elérni a belső tér felé nyitott lépcsőrészek esztétikai elzárását. Standard megoldásként erre laminált csíkokat használunk, melyek a lépcsőél méretének megfelelő szélességben (65 mm) állnak rendelkezésre.

Fénykép

Kiegyenlítő alumíniumléc

A kiegyenlítő alumíniumléc minden egyes lépcsőél kiegyenlítésére szolgál, és mint ilyen a TOPSTEP lépcsőrendszer elválaszthatatlan része. A lépcső stabilitását biztosítja mindenfajta aljzat – főleg a problémás aljzatok – esetén, így nem hagyható ki a rendszerből.

Fénykép

Szerelőhabok és tömítőpaszták

Szereléskor alacsony tágulású TOPSTEP habokat és tömítőpasztákat használják (gyártójuk a Den Braven), melyek színárnyalatai megfelelnek a TOPSTEP mintázatoknak:

  • Alacsony tágulású poliuretánhab PU 750
  • Semleges szilikon
  • Akriltömítő
  • Vakolatjavító
  • Parkettatömítő
  • Poliuretánhab-eltávolító szer

 

Fénykép